Anlägga gräsmatta

När man ska anlägga en ny gräsmatta är det viktigt med en bra jord. Sedan kan man välja att så gräsfrön eller köpa färdig gräsmatta på rulle. Väljer man att så gräsfrön tar det längre tid att få upp gräsmattan. Detta alternativ är oftast billigast, men innebär mest jobb. Då måste man ha ett riktigt bra underlag och något hjälpmedel för att gräsfröna ska komma lagom tätt och jämnt fördelat på underlaget. Gör man ett bra jobb får man en riktigt fin gräsmatta.

Gräsmatta på rulle
Ett annat alternativ är att köpa en färdig gräsmatta på rulle, vilket är ett dyrare alternativ, men detta innebär mindre jobb samt att man är garanterad en tät och jämn gräsmatta. Dock är fortfarande underlaget viktigt att det är slätt och inte massa gropar. När man är nöjd med underlaget är det bara att rulla ut gräsmattan och sedan gäller det att vattna ordentligt tills den har slagit rot ner i underlaget och växer som den ska. För en fin gräsmatta är bevattningen viktig.

Var köpa gräsmatta på rulle
När man ska köpa gräsmatta på rulle bör man undersöka de olika ställen som finns att köpa från för att få bästa pris, men på Grascenter.se hittar man ett av de företag som säljer gräs. De säljer gräs på stor och liten rulle, sedummatta, gräsfrö, blomsteräng, gödning och medel mot mossa. De har en snygg och enkelt navigerad hemsida. Det är lätt att hitta den information som man söker efter och smidigt att göra en onlinebeställning. Det framgår tydligt i vilka städer som de har butiker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *