Allt om Energikassetten

Sedan flera århundraden tillbaka har elden varit en samlingspunkt för familjer, kollegor och vänner. Känslan att koppla av vid elden är väldigt unik och passar de som vill hantera den vardagliga stressen. Dels för att må bra och känna sig tillfreds med livet. Med Energikassetten får kunden en kontrollerad, långsam och effektiv förbränning vilket tillfredsställer uppvärmningsbehoven för husägarna. Förutom detta kan man få kontroll över energianvändning för att undvika stora utgifter.

Hur fungerar Energikassetten?
I skolan lärde man sig en av de viktigaste naturreglerna, nämligen att luft som får ökad temperatur får i sin tur mindre densitet och kommer att sättas i rörelse. Detta har observerats för tillverkning av Energikassetten. Bland annat är Energikassetten dubbelmantlad för att användas i sin fulla utsträckning. Vid uppvärmning av luften i luftkanalerna, som omger brännkammaren, startas cirkulationsrörelsen av luften på grund av ökat tryck. Detta leder i sin tur till att den uppvärmda luften sprider värmen i hela huset och tillfredsställer dina värmebehov.

Energikassetten är den perfekta lösningen
Energikassetten ger kunden en god beredskap mot jobbiga elavbrott, höjda priser på elektricitet och olja, allt för en mer stabil energiförbrukning. Å ena sidan tjänar husägaren in investeringen på Energikassetten redan under eldningssäsongen och njuter samtidigt av att trivselelda. Detta för att spisinsatsen har en stabil effekt på mellan 4 till 16 kW. Därmed kan Energikassetten värme upp ett hus på ca 150–200 m² med hjälp av en effektiv bränning. Förutom detta förbrukas endast mellan 15 till 20 m³ rumsluft per timme, vilket är optimalt jämfört med öppna spisar som suger ut 500–800 m³ rumsluft per timme.

Om du är intresserad av att kolla upp olika typer av Energikassetter, gå in på http://www.skorstensknuten.se/sortiment/energikassetter för mer information.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *